СОУПНЕ Фридрих Шилер - гр. Русе

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BG DE EN

Отиди на съдържание

2016/2017 учебна година

 

 

 

 

 

СУПНЕ „Фридрих Шилер“ участва в състезанието Spelling Bee 2017

 

Арзу Мехмед се класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 25 февруари 2017 в СУПНЕ „Фридрих Шилер“  Русе. Арзу Мехмед спелува правилно думата millennium и победи Денислав Христакиев, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април 2017 г. в Разград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май 2017 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната  от 25 февруари  до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победители в миналогодишното състезание са  Никол Петрова от СОУ „Иван Вазов“ гр. Плевен и Владимир Живков от СОУ „Св. Кл. Охридски“, гр. Ловеч.  

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

 

Снимки...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На тазгодишното Общинско ученическо първенство по волейбол за момчета - 5-7 клас, проведено на 21 януари в зала „Дунав”, отборът на Дойче шуле, ръководен от колежката по ФВС – госпожа Мариета Коева – завоюва шампионската титла!
С индивидуални награди бяха отличени Михаел Василев /7.В/ и Дейвид Пенев /6.Г/, сътветно: за най-добър нападател и най-полезен състезател.

Снимки...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да благодарим на Свилен Кочев от 7А  клас за успешното представяне в състезанието по информатика и информационни технологии "Бобър - България 2016". Преподавателят му Дарина Русева пожелава бъдещи успехи в подобни начинания!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С гордост и огромна радост Ви съобщаваме, че излязоха резултатите от Националния кръг на многоезичното състезание, което се проведе в гр. Габрово на 26.11.2016г. 
Румен Стефанов Димитров от 11 А клас с преподавател госпожа Веселка Симеонова е класиран на трето място, което означава, че е трети в България!

Румен представи отлично класа си, училището си и града ни! Желаем му още много такива успехи занапред! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 5 ноември 2016 година в зала "Дунав" се проведе общоучилищно състезание по баскетбол IV-XII клас. Отборът на момичетата от IVА клас извоюваха първо място на баскетбол "три по три". Отборът на момчетата спечели III място.

Честито на победителите!

Снимки...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015/2016 учебна година

 

 

Дойче шуле отново на Национално

 

Арзу Бюлент Мехмед, 6 клас от СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ се класира на първо място в Регионалния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 26 март в актовата зала на ОУ „Васил Левски” в Разград. Арзу спелува правилно думата employ и победи Андреа Иванова, 7 клас от ОУ „Иван Вазов“ Русе, която се класира на второ място. Те бяха оценявани от Гергана Янева от КОРПлюС, Ерин Спелтц, американски доброволец от Фондация „Фулбрайт“ и Никол Стоянова, бивш училищен шампион по спелуване от ОУ "Васил Левски" в Разград.
Арзу се класира за финалния кръг от състезанието на 23 април в Зала 11 на НДК в София, когато ще се определи националният Spelling Bee шампион.
С тази победа Дойче Шуле повежда класацията за най-много участия на Национален кръг на състезанието измежду всички русенски училища – това ще бъде 3то участие на училището, като не забравяме и един Национален шампион през 2012г. – Румен  Стефанов Димитров също от Дойче Шуле. На второ място е ОУ„Иван Вазов“ Русе с второ участие и на трето място е СОУЕЕ с едно.
Въпреки, че в училището се изучава немски като първи чужд език а английски се изучава като втори чужд език, децата от училището показват големи успехи в овладяването на езика на Шекспир. В училището действа от 5 години Клуб „Лингвистика“ ,с ръководител г-н Бабек Раифов, който се занимава с подготовката на децата от Дойче Шуле за участие в състезанието Spelling Bee и приобщаването на дойчешулевци към изучаването на английския език.
Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE above aggression”. На участващите училища бяха предоставени правила за толерантност и добронамереност в клас, като идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия  и случаите на тормоз (психически и физически) в училище и начините за тяхното преодоляване.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната  от 27 февруари  до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември, като за регионалния кръг бяха добавени още 200.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Дойче шуле участва за първи път в състезанието през следващата 2012 година.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Също така можете да следите и Фейсбук групата на Клуб „Лингвистика“
https://www.facebook.com/740086049336170/photos/a.740093826002059.1073741827.740086049336170/740093656002076/?type=3

и сайта на Клуб „Лингвистика“
http://www.daskalo.com/spellingbeesoupne/
където се публикуват списъците с думите и други ресурси в помощ на участниците.

Снимки...

 

 

 

 

 

 

Ученичката Десислава Великова от V"Б" клас спечели първото място на Коледното състезание по информационни технологии, организирано от Центъра за ученическо техническо и научно творчество - Русе. Тя участва в категория Коледна картичка нарисувана с програмата MS Paint. Деси е наградена с грамота и медал.

Тук може да видите картичката на Деси.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 Национално есенно състезание по физика  2015година
         ----------------------------------------------------------------------------------

 

       На  14.11.2015 г.  в град Велико Търново се проведе Есенното На ционално състезание по физика.
       В него участват националните отбори на България по физика и ученици от математическите гимназии в страната.
       СОУПНЕ”Фридрих Шилер”- Русе бе представено  от :

              1.Александър Стефанов  - 9 а  клас
              2.Екатерина Банчева       - 9 а  клас
              3.Виктор Личев                 - 9 б  клас
              4.Пламена  Илиева           - 9 б  клас
              5.Радостина Ванева         - 9 б  клас
Учениците  за пръв път се явяват на състезание от такъв ранг.
Стартът на младите физици е много добър.
Пожелаваме следващото им участие в национално състезание да бъде с
още по – добри постижения.

 

                                                  Милка Кожухарова – ст.учител по физика

 

 

 

 


                             Бобър - България 2015


Състезанието "Бобър-България" е част от Международното състезание "Бобър" за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност. В България състезанието се организира от Института по математика и информатика при БАН и Съюза на математиците в България. През 2015 г. състезание Бобър-България се провежда за две възрастови групи – 6-7 клас и 8-9 клас.
Мартин Колев и Петър Йорданов – ученици от 8“В“ клас се включиха в състезанието, което се проведе on-line на 8 ноември. В определен интервал от време – 30 мин. те трябваше да отговорят на 18 въпроса като в регламента  за грешен отговор на въпрос се отнемат по 3 точки. При състезатели с равен брой точки, по-напред в класирането се поставя състезателят, който е употребил по-малко сумарно време за решаване на задачите. В състезанието се включиха 239 ученика от България в групата 8-9 клас, като повечето от тях са представители на математически гимназии. Мартин се класира 23-ти(с 100т.), а Петър 28-ми(с 98т.) при максимален брой точки 144.
Поздравяваме ги за успешния старт в този род състезание със съдействието на г-жа Дарина Русева и бъдещи успехи за достойно представяне на нашето училище!

 

 

 

 

 

 

На 31 октомври се проведоха есенните математически турнири „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР” и „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“, посветени на Деня на народните будители – 1 ноември. В турнира „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ взе участие Тодор Живков Стоянов, ученик от 5 “в“ клас. От явилите се 70 ученици от Русенска област, Тошко се класира тринадесети. Въпреки че медали има за участниците до 6-то място, г-жа Дарина Русева и учениците от 5 „в“ клас се радват на успеха на Тошко  и му пожелават по-големи постижения в следващите математически състезания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Национално състезание по четене на немски език

 

   На 25.09. 2015г. в ГПНЕ „Гьоте“ – гр. Бургас се проведе национално състезание по четене на немски език организирано от координаторите за Варна, Бургас и Пловдив в ДСД-системата Константин Пригниц, Бригите Вайсйортел и Сибиле Шабанска. СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ беше представено от  победителката в училищния кръг Екатерина Банчева от IX а клас.Участваха ученици от  Пазарджик, Добрич, Силистра, Русе, Пловдив,  Хасково, Шумен, Варна и Бургас. На състезанието присъстваха и техните ръководители – учители по немски език.
Компетентно жури, под председателството на г-н Каснер, ръководител Консултантски отдел към посолството на ФРГ, оценяваше представянето на учениците. Участниците показаха много добри умения да четат изразително на немски език и затрудниха работата на журито при обявяване на класирането. Първа награда беше присъдена на  Горяна Стоева от Хасково.
Поздрав към присъстващите отправи участничката от Пазарджик – Ана  Налбантова с изпълнение на цигулка.
Всички участници в състезанието получиха сертификати и награди.

Снимки...

 

 

 

 

 

2014/2015 учебна година

 

 

На 21 и 22 Март 2015 година град Пловдив и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) бяха домакини на националния кръг от Националното състезание „Ключът на музиката". В престижната проява участваха общо 522 ученици от IV, V и VI клас  от  28-те области на България. Председател на националната комисия беше проф. д-р Юлиан Куюмджиев - зам. ректор на АМТИИ, а членове  -  преподаватели от академията, ПУ „Паисий Хилендарски“, помощник-директори на училища и учители от Бургас, София и Пловдив.
 От Русенска област бяха класирани 9 ученици, като всички те са от СОУПНЕ „ Фридрих Шилер”. Участниците решаваха тест с фиксирани и открити отговори, работиха по творчески задачи, имаше и такива за слушане. Нашите ученици Нели, Тонислав и Венелина от IV-ти клас, Арзу, Никол и Велина от V-ти клас,  Кристина, Стела и Никол от VI-ти клас, под ръководството на г-жа Ц. Маркова и г-жа А. Анчева,  представиха достойно областтта и бяха удостоени с грамоти за активно участие и постигнати отлични резултати в състезанието  „Ключът на музиката – 2015”.

 

 

 

 

 

 

 

Математическа Aтака

 

Математическа Aтака – математическо състезание за ученици от четвърти до седми клас, което организира и провежда  катедра математика при Математическа гимназия "Баба Тонка".  Състезанието се проведе в два кръга  - задочен и очен. За ученици от V, VI  и VII клас състезанието e отборно.  В отбора на СОУПНЕ „Фр. Шилер“ се включиха  ученици от 7 в и 7 г клас с преподавател  г-жа Даринка Русева.  За трета поредна година учениците се представиха успешно и завоюваха призовото второ място.
                                     Честито на победителите!

 

имена

училище

1 зад.

2 зад.

3 зад.

4 зад.

5 зад.

6 зад.

общо

учители

място

2

Мартин Пламенов Колев,
Петър Петров Йорданов,
Адриана  Росенова Витанова,

Борис Цветанов Попов

СОУПНЕ

4

10

8

9

10

8

49

Даринка

Русева

Второ

 

 

 

Математическо състезание „Европейско кенгуру“

 

На 22 март се проведе международното математическо състезание „Европейско кенгуру“. Мартин Пламенов Колев от 7г клас завоюва призовото 3 място.
Пожелаваме му успех и нови грамоти и медали.

 

ПРОТОКОЛ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ"
проведено на 22 март 2015 год.

No по ред

Име, презиме, фамилия

Училище

Град

Клас

Точки в низходящ ред

Място

1

Цветелина Цветозарова Стефанова

СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ"

град Русе

7

145

1

2

Никола Златомиров Казлачев

МГ „Баба Тонка"

град Русе

7

130

2

3

Мартин Пламенов Колев

СОУПНЕ „Фридрих Шилер"

град Русе

7

110

3

 

 

 

 

 

 

Коледно състезание по Информационни технологии

 

 

 

Грамота и медал за Хрисияна Николаева Маринова - 8в клас за извоювано трето място в категорията създаване на презентация на тема - 8 клас, в 11- то Коледно състезание по Информационни технологии организирано от Център за ученическо техническо и научно творчество - Русе . Моника Великова от 7б клас също е наградена с грамота за извоюваното 5 място. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mеждународно състезание в дисциплина сабя

 

 

Стефан Алехандро Рохас  от VI г клас е момче с много таланти. Последните му заслуги през настоящата година са спечелените призови места по фехтовка. На международно състезание в дисциплината сабя Стефан печели първо място. В момента също е на състезание и очакваме да се върне с купи и медали. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Математика без граници – Есен 2014

 

Есенният кръг на турнира „Математика без граници“ приключи.
Известни са първите резултати - известни са първите медалисти.


.

Мартин Колев от VII г клас и Петър Йорданов от VII в клас се включиха в турнира „Математика без граници”.  И двамата добавина по още един медал в колекцията си: Мартин – златен, а Петър – сребърен.
Пожелаваме на медалистите да затвърдят завоюваните позиции по пътя към Големия финал през юни 2015 г.

 

Full name of the participant

Country

Place of residence

Age group

Award

Martin Plamenov Kolev

Bulgaria

Ruse

7

Gold

Petar Petrov Yordanov

Bulgaria

Ruse

7

Silver

 

 

                                  

 

 

 

 

 

2013/2014 учебна година

 

Турнир "Математика без граници"

 

Турнирът "Математика без граници" е предназначен за ученици от 8 до 14 годишна възраст. 7074 ученици от 26 страни на 5-те континента се състезаваха  в първия и втория кръг на  първия Международен турнир „Математика без граници”, организиран от сдружение „Педагогическа асоциация Образование без граници“- България, сдружение „Папирус“ и образователен център „Иновация“- Казахстан. Участниците са граждани на 26 страни - Афганистан, Армения, Австралия , Азербайджан, Беларус, България, Грузия, Германия, Гърция, Индия, Индонезия, Казахстан, Корея, Либия, Малайзия, Мексико, Молдова, Русия, САЩ, Турция, Туркменистан, Узбекистан, Франция, Филипините, Швейцария, Южна Корея. Учениците се състезаваха в своите училища чрез 20 математически задачи за всяка от 7-те възрастови групи, предложени от международно жури с председател  Евгени Овчаров от университета в Хайделберг – Германия.
Мартин Колев от VI г клас и Петър Йорданов от VI в клас се включиха в турнира „Математика без граници”. С набраните точки от зимния и пролетния кръг (Мартин - 38 и Петър - 36, от максимума 40) те се класираха за финала на първия международен турнир „Математика без граници“, който ще се проведе на 21 юни 2014 г. в СОУ „Любен Каравелов“, гр. Несебър.
Поздравяваме участниците в първия Международен турнир „Математика без граници“ и им пожелаваме успех на финалния кръг!

 

 

 

 

 

Великденско състезание по информационни технологии

 

На 27.04.2014 г. в РУ “Ангел Кънчев”  се проведе за десети пореден път Великденско състезание по информационни технологии за ученици от I до VIII клас, организирано от Центъра за ученическо техническо  и научно творчество гр. Русе. В него се включиха ученици от шести и седми клас с преподаватели Дарина Русева и Тинка Тодорова. Те създадоха презентации на тема: „Традиции и обичаи  за Гергьовден“.
Призови места заеха Пламен Аврамов(VII Г) – първо място и Хрисияна Mаринова(VII Г) – пето място. А Габриела Гатева(VI В) зае трето място. Те получиха медали и грамоти. Честито на победителите и нови успехи!

 

 

 

 

Математическа Aтака

 

За поредна година Математическа гимназия „Баба Тонка“ организира и провежда математическо състезание за ученици от четвърти до седми клас - Математическа Aтака. В отбора на СОУПНЕ „Фр. Шилер“ се включиха  ученици от 6 в и 6 г клас с преподавател г-жа Даринка Русева. Те се представиха успешно и завоюваха призовото трето място. Поздравяваме ги за успеха!

 

Протокол от проверката на писмените работи - 13.04.2014 г.

 

 

имена

училище

1 зад.

2 зад.

3 зад.

4 зад.

5 зад.

6 зад.

общо

учители

място

3

Мартин Колев,
Виктор Василев,
Петър Йорданов,
Борис Попов

СОУПНЕ „Фр. Шилер“

7

7,5

7,5

9

1

0

32

Даринка
Русева

3

 

 

 

 

 

Национално състезание “Ключът на музиката”


 

На тазгодишното състезание “Ключът на музиката”, организирано от МОН, взеха участие 155 четвъртокласници от цялата страна. От Русенска област до националния кръг се класира Арзу Бюлент Мехмед от IV”В” клас, която завоюва престижното V място. За нейната подготовка и успешно представяне допринесе г-жа  Ц. Маркова - ст. учител по музика в СОУПНЕ “Фр. Шилер”.

 

 

 

 

 

 

Международното състезание „Европейско Kенгуру“

 

На 22.03.2014 година се проведе Международното състезание „Европейско Kенгуру“. Мартин Колев от 6 г клас и Петър Йорданов от 6 в клас се класираха на трето място. До края на учебната година на двамата им предстоят още няколко състезания(национални и международни). Пожелаваме им успех и нови грамоти и медали.

 

 

 

 

 

 

 

Коледно състезaние по Информационни технологии

 

 

 

Ученичката Габриела Гатева от 6в клас с преподавател г-жа Тинка Тодорова, спечели  Медал и Грамота от  10-то Коледно състезaние по Информационни технологии,  за извоювано трето място за шестокласници. Темата на състезанието беше създаване на презентация  „Българските обичаи за Бъдни вечер и Рождество Христово”. Състезанието се проведе на 7.12.2013г. и беше организирано от Центъра за ученическо техническо  и научно творчество гр. Русе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОЛЕДНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПРОВЕЛО СЕ НА 15.12.3013 г.
МАРТИН КОЛЕВ (3-ТО МЯСТО) И ПЕТЪР ЙОРДАНОВ (6-ТО МЯСТО)ЧЕСТИТО!
МНОГО УСМИВКИ, ВЕСЕЛО НАСТРОЕНИЕ И
ТЪРПЕЛИВО ОЧАКВАНЕ НА ДЯДО КОЛЕДА!

 

                           Трите имена

Училище

Населено
място

Точки

Място

Даниел Петров Петров

МГ "Баба Тонка"

град Русе

 60

1

Деница  Дончева Караколева

СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ"

град Русе

 60

1

Никола Златимиров Казлачев

МГ "Баба Тонка"

град Русе

 60

1

Цветелина Цветозарова Стефанова

СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ"

град Русе

 60

1

Магдалена  Георгиева Мушакова

МГ "Баба Тонка"

град Русе

 56

2

Мартин Пламенов Колев

СОУПНЕ "Фридрих Шилер"

град Русе

 55

3

Елиязар Гаврилов Ганчев

МГ "Баба Тонка"

град Русе

 53

4

Ивелин Лъчезаров Ченков

МГ "Баба Тонка"

град Русе

 53

4

Максим Чавдаров Къснеделчев

МГ "Баба Тонка"

град Русе

 53

4

Иван Красимиров Недков

ОУ "Иван Вазов"

град Русе

 48

5

Аника Христова Христова

МГ "Баба Тонка"

град Русе

 43

6

Петър Петров Йорданов

СОУПНЕ "Фридрих Шилер"

град Русе

 43

6

 

 

 

 

Националното есенно състезание по Физика

 

 

На 15,16 и 17.11.2013 година в град Сливен се проведе Националното есенно състезание по физика в град Сливен. В него участваха над 400 ученици от всички математически гимназии в страната. СОУПНЕ ”Фридрих Шилер „- Русе бе представено от Васил Дамянов Петров и Анатоли Димитров Проданов – ученици от 8 Б клас. Ръководител на групата бе г-жа Милка Кожухарова - старши учител по физика и астрономия.
Нашите възпитаници се представиха достойно и получиха сертификати за участието си.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mатематически състезания

 

 

 

На 1.11.2013 година – денят на народните будители се проведоха ежегодните математически състезания  „Черноризец Храбър“ и „ Паисий Хилендарски“. Нашите представители Петър Йорданов – ученик от 6в клас и Мартин Колев – ученик от 6г клас заеха достойни призови места, както следва:
Петър Йорданов – 1 място в  „ Паисий Хилендарски“ и 1 място в „Черноризец Храбър“.      
Мартин Колев – 2 място в „Черноризец Храбър“ и  6 място в „ Паисий Хилендарски“.

Пожелаваме здраве и нови успехи на участниците!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИВАЙЛО ИВАНОВ ВЕЛЕВ VIII Б клас- от Европейското първенство проведено в Одивелас - Португалия през октомври 2013 се завърна с поредна победа -бронзов медал в дисциплината - акробатика.А за предстоящото състезание от Световна класа през 2014 година му желаем много сили и упоритост при подготовката и завръщане с призово място.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 13.10.2013 г.Велизар Валериев Велизаров  от  8.а клас спечели първо място и Купата на Румъния в Букурещ на състезание по отворен дуатлон. Снимки...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012/2013 учебна година

 

 

“Празник на училището – радост за децата”

 

 

 

 

На 7 май 2013 г. в чест на 130 години от създаването на Дойче шуле - Русе, в двора на училището беше проведено състезание за рисунка на асфалт  за ученици от I до IV клас. Малките художници рисуваха на тема “Празник на училището – радост за децата”. Участниците с огромно желание се включиха в състезанието.То беше много оспорвано, а журито бе максимално затруднено при определяне на победителите. Награди бяха присъдени в четири възрастови  групи. Снимки...

 

 

 

 

 

 

 

 

І клас


1. ИВОН ДАМЯНОВА БАЙЧЕВА – І е
2. МИХАЕЛА ВЛАДИСЛАВОВА НАЧКОВА – І в
3. НАДЯ ДАМЯНОВА ПЕТРОВА – І д

 

ІІ клас


1. ДЕСИСЛАВА ВЕЛИЗАРОВА ВЕЛИКОВА – ІІ г
2. ВЕНЕЛИНА ЦВЕТАНОВА СОКОЛОВА – ІІ д
3. ПРЕСЛАВА КРАСИМИРОВА БОРИСОВА – ІІ а

 

ІІІ клас


1. ВИКТОР ЮЛИАНОВ СТОЯНОВ - ІІІ г и КАЛИНА ГЕОРГИЕВА МИТРОЕВА – ІІІ г
2. ЕЛИНА ГЕОРГИЕВА ВЪРБАНОВА- ІІІ а
3. ТОНИ БОГОМИЛОВ ДЕНЕВ –ІІІ в

 

ІV клас


1. ДАРИЯ ИВАНОВА ВЕЛИКОВА – ІV г
2. ГЮЛБЕН ИСМАИЛОВА ЮСНИЕВА – ІV в
3. ВЯРА ИВАНОВА КОЛАРОВА – ІV а
3. ОНУР НУРИДАН НУРИ –ІV а

 

 

 

Математическа Aтака e математическо състезание за ученици от четвърти до седми клас, което организира и провежда Математическа гимназия "Баба Тонка" . В отбора на СОУПНЕ „Фр.Шилер“ се включиха  ученици от 5 в и 5 г клас. Те победиха всички отбори от своята възрастова група и се класираха на първо място. Поздравяваме ги за успеха и им пожелаваме в следващата учебна година купата отново да е тяхна! Снимки 1, 2, 3.


Отбор

Училище

Клас

Общо

Място

Учители

Петър Петров Йорданов

СОУПНЕ

5

40

Първо място

Даринка Русева

Мартин Пламенов Колев

Виктор Венциславов Василев

Борис Цветанов Попов

 

 

 

 

 

На 18 януари 2013 г. се проведе общинският кръг от националното състезание "Ключът на музиката". Това е ученическо състезание по музика за ученици в IV клас, което им дава възможност да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен. За да може да се справят успешно със задачите, учениците трябва свободно да боравят с основни знания за музиката в рамките на учебните програми по музика. Освен тях се оценяват и  проявените творчески способности.

От нашето училище в общинския кръг участваха 16 ученици от ІV клас. От тях 13 продължиха в следващия областен кръг, който се проведе на 20 февруари 2013 г. в Медиотеката  на СОУПНЕ "Фридрих Шилер". Възпитаниците на г-жа Албена Анчева  се представиха отлично и четирима от тях продължиха участието си в националния кръг -  на 21 и 22 март 2013 г. в град Пловдив. Тези, които  защитиха  честта на училището в Пловдив са: Кристина Георгиева, Джем Агуш, Лъчезар Георгиев и Калина Минчева. В Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Стария град, след тържествен концерт в Античния театър, се проведе  оспорвана надпревара на 995  четвъртокласници. На 23 март се състоя  официалната церемония по награждаването на победителите. Присъстваха много членове на Академичния съвет на АМТИИ, представители на МОМН, възпитаници на Академията, които представиха музикални поздрави към всички участници.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 08 декември 2012 г.   се проведе традиционното КОЛЕДНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ за ученици от I-ви до XII-ти клас.  Петокласниците  Петър Йорданов  от  5 В и Мартин Колев  от 5 Г клас  заеха  достойните призови места  ПЪРВО И ВТОРО.  Поздравяваме участниците за големия успех и пожелаваме нови успехи!

 

 

 

 

 

 

 

 

 • На 1.11.2012 година – денят на народните будители се проведоха ежегодните математически състезания  „Черноризец Храбър“ и „ Паисий Хилендарски“. Нашите представители Петър Йорданов – ученик от 5в клас и Мартин Колев – ученик от 5г клас, от близо 100 участници в двете състезания заеха достойни призови места, както следва:
  Мартин Колев3 място в „Черноризец Храбър“ и  4 място в „ Паисий Хилендарски“.
  Петър Йорданов3 място в  „ Паисий Хилендарски“ и 5 място в „Черноризец Храбър“.
  Пожелаваме здраве и нови успехи на участниците!

 

 

 

2011/2012 учебна година

 

 • Ученикът Тодор Живков Стоянов от І"Б" клас , се класира на ТРЕТО място на Регионално състезание "Знам и мога" по математика от 169 участници, провело се на 5 май 2012 година.
Текст:
Публикация:

Валентин Лилов

Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 

 • В състезанието "Математическа атака", проведено на 28 април 2012 година, отборът, в който участниците са: Симона Георгиева, Никол Стоянова, Андрей Иванов и Виктор Друмев, се класира на ПЪРВО място. Снимки...
  Текст:
  Публикация:

  Елена Токова

  Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 • Ученикът Тодор Живков Стоянов от І"Б" клас се класира на ВТОРО място в Коледното математическо състезание.
  Текст:
  Публикация:

  Елена Токова

  Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 

Текст:
Публикация:

Елена Токова

Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 

 • Радостина Огнянова Атанасова от V"А" клас се класира на ТРЕТО място от общо 100 петокласници на Коледното състезание по информационни технологии, което се проведе на 3 декември 2011 год. в РУ "Ангел Кънчев". Радостина участва в категория Коледна картичка. Наградена е с медал и грамота.

В същото състезание Цветелина Илиева Илиева се класира на СЕДМО място.

Текст:
Публикация:

Елена Токова

Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 

 • В математическото състезание "Паисий Хилендарски", което се проведе на 1 ноември 2011 година, ученикът Петър Йорданов от IV"В" клас, с класен ръководител госпожа Елена Иванова, се класира на първо място. Получи грамота и медал.
Текст:
Публикация:

Елена Токова

Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 

 • На 11, 12 и 13 ноември във Варна се проведе състезание по физика. Дойче шуле участва с двама състезатели - Никол Маринова Стоянова от 7"Б" клас и Христина Георгиева от 12"Б" клас. Общият брой на участниците бе 350, като всички са от математически гимназии.

Никол достигна до ЧЕТВЪРТО място с разлика само 25 стотни от класиралия се на трето място. Нейният резултат е 25,75 от общо 30 точки.

Ние се гордеем с тях и им пожелаваме успех в следващото национално състезание през пролетта на 2012 година в гр. Шумен!

 

Текст:
Публикация:

Милка Кожухарова

Елена Токова

 

 

 

 

2010/2011 учебна година

 

 

 

 • Ученичката Теодора Руменова Иванова от 12в клас получи отлична оценка 5,50 на XIII Национално състезание по Химия и ООС проведено на 09.04.2011г. в гр. Шумен.

 

 • Ученичката Адриана Росенова Витанова от III клас е завършила успешно ТРЕТО ниво по плуване в категория "Делфин" и се е класирала на ПЪРВО място при участие във вътрешноклубно състезание в дисциплина свободен стил - 50 метра.

 

 • Ученикът Петър Петров Йорданов от III В клас участва в XVI математически турнир "Академик Кирил Попов" и се класира на ВТОРО място.

 

 • Ученикът Петър Петров Йорданов от III В клас се класира на ВТОРО място по математика в състезанието Европейско кенгуру и на ЧЕТВЪРТО място във Великденското състезание по математика. Отличен е и с медал.

 

 • Ученичката от II А клас Ребека Станимирова Георгиева е отличена с грамота от училището за най-добър четец.

 

 

 

МАТЕМАТИЧЕСКА АТАКА

състезание по математика 20.03.2011 г.

На 20.03.2011 г. се проведе състезание по математика в МГ "Баба Тонка". Отборът с ученици от VI клас - Берна Юмер Алиева, Симона Георгиева Георгиева, Никол Маринова Стоянова, Андрей Каменов Иванов, се класира на ВТОРО място.

 

 

 

ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ

На 19 март 2011 година в състезанието по математика Областен кръг, ученичката Ина Франсиска Рохас-Калинова от V"Б" клас се класира на шесто място в Регионалното класиране.

 

 

 

ЛИНГВИСТИЧНО КЕНГУРУ

На 13.03.2011г. в СОУЕЕ се проведе областен кръг на състезанието "Лингвистично кенгуру". Призови места заеха и получиха награди учениците:

Признанието е и за учителите, които отлично са ги подготвили по немски и английски език:

 • Елена Иванова, Петя Георгиева - начални учители с немски език;
 • Нели Праматарова, Юлиана Иванова - учители по немски език;
 • Емилия Георгиева - учител по английски език.

 

 

Darbi

 

Под ръководството на преподавателя по английски език господин Александър Колев, отборът на СОУПНЕ зае второ място в организираната от фондация "Дарби" викторина.

 

 

 

 

 

 

 

КОЛЕДНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ I - XII КЛАС

 

Math

 

На 11 декември 2010 година се проведе Коледно математическо състезание, организирано от СМБ.

На първо място са класирани учениците Андрей Андреев Пинтарич от I клас, Петър Петров Йорданов от III клас, Андрей Каменов Иванов от VI клас, Светослава Владимирова Цанкова от XI клас.

На второ място - Никол Маринова Стоянова от VI клас и Христина Георгиева Георгиева от XI клас.

 

И още достойно представили се ученици:

от I клас - Евгени Павлов Павлов /IV място/, Владислава Дамянова Димитрова, Йоана Йорданова Славкова, Калина Георгиева Митроева, Дилара Дениз Зия, Николета Калоянова Димитрова, Патрисия Петрова Йорданова, Радослав Владиславов Николов, Теодора Пламенова Николова, Виктория Павлова Кръстева, Петър Мирославов Кънев, Тонислав Станиславов Йорданов, Преслава Петрова Петрова, Мартин Свиленов Филипов, Елина Георгиева Върбанова, Деница Николова Парашкевова, Мелиса Рефик Лютфи, Александър Кременов Петров, Виктория Стаменова Димитрова;

от II клас - Джем Турал Агуш, Иван Мирославов Глушков, Свилена Дианова Аджамова, Никола Илиянов Христов, Ребека Станимирова Георгиева, Стела Станимирова Петкова, Стефан-Алехандро Рохас Калинов;

от III клас - Мартин Пламенов Колев /VI място/, Юлия Людмилова Радева, Борис Цветанов Попов, Моника Стоянова Великова;

от IV клас - Екатерина Владимирова Банчева /VIII място/, Богомил Ивайлов Петков, Йордан Петров Петров;

от V клас - Ина-Франсиска Рохас Калинова /IX място/, Теодор Димитров Симеонов;

от VII клас - Калоян Огнянов Лилов /VI място/, Слави Николаев Колев, Николай Петров Петров;

от X клас - Виолетка Илиева Точева /VI място/;

от XII клас - Николай Венциславов Славев /IX място/, Венелин Ангелов Боянов, Смилен Теодоров Хаджикостов;

 

 

 

 

КОЛЕДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ I - VIII КЛАС

 

Koleda

 

Второкласникът Стефан-Алехандро Рохас Калинов и петокласничката Ина-Франсиска Рохас Калинова се класираха на първо място в Коледното състезание по информационни технологии в категория Коледна картичка, а учениците Андрей Каменов Иванов от VI клас, Грациела Христова Дикулакова от VI клас, Слави Николаев Колев от VII клас, Владимир Миленов Петров от VII клас, Виктория Веселинова Апрозянова от VII клас, Илиян Венциславов Василев от VII клас, Лилия Яворова Андреева от VIII клас, Кристина Емилова Петрова от VIII клас и Богдана Даниелова Петрова от VIII клас се представиха достойно в категория презентация на тема "Коледа" в Коледното състезание по информационни технологии, проведено на 4 декември 2010 год. в РУ "Ангел Кънчев".

 

 

 

 

 

 

 

Gramota

 

 

 

 

 

Ученикът Александър Стефанов от IV клас с класен ръководител госпожа Борянка Христова , зае трето място в конкурса "Българският език - знания, обич, богатство", който се проведе на 21 ноември 2010 г. в ПОУ "Отец Паисий" - гр. Русе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Учениците Петър Йорданов и Борис Попов от III В клас са класирани, съответно на първо и единадесето място, от 53 места и 130 участници, в математическо състезание "Паисий Хилендарски", проведено на 1 ноември 2010 г.

 

 

 • Ученикът Слави Колев от VII Б клас е класиран на IV място в математическото състезание "Паисий Хилендарски", проведено на 1 ноември 2010 г. в МГ "Баба Тонка".

 

 

 

 

2009/2010 учебна година

 

 • Ученикът Стефан Алехандро Рохас Калинов от I "В" клас е класиран на второ място във Великденско състезание по информационни технологии, състояло се на 27 март 2010 година РУ "Ангел Кънчев".

 

 • На математическото състезание "Европейско кенгуру", проведено през месец март 2010 година, Бонелия Цветомирова Лазарова и Ева Росенова Христова от 2 А клас заеха съответно единадесето и дванадесето място от общо 160 участници.

 

 

 

gramota

 

 

 

 

 

 

 

Ученикът Петър Петров Йорданов от 2 В клас, през месец март 2010 година, спечели първо място на състезанието по математика "Европейско кенгуру" - областен кръг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 13.03.2010г. в МГ”Баба Тонка” – Русе се проведе състезание „Математическа атака” за ученици от 4 до 7 клас. Нашият отбор, състоящ се от петокласниците-терминатори:

Никол Маринова Стоянова – Vб клас,

Берна Юмер Алиева – Vв клас,

Симона Георгиева Георгиева - Vв клас и

Андрей Каменов Иванов - Vв клас,

се класира на първо място. Честито!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отново повод за гордост

 

GramotaУчениците от СОУПНЕ "Фридрих Шилер" се представиха достойно в Коледното математическо състезание, проведено в МГ "Баба Тонка" на 12 декември 2009 г.

Те извоюваха II място по брой призови места.

Първо място -
Андрей Каменов Иванов - V "В" клас
  Никол Маринова Стоянова V "Б" клас
Второ място -
Виолетка Илиева Точева - IX "Б" клас
  Теодора Руменова Иванова - XI "В" клас
Трето място -
Христина Георгиева Георгиева - X "В" клас
В призовата десетка -
Зорница Тодорова Шишманова - X "В" клас
  Светослава Владимирова Цанкова - X "Б" клас
  Магдалена Венциславова Георгиева - X "Б" клас

 

 

 

 

 

Gramota

 

 

 

 

 

На 12 декември 2009 г. в Коледно математическо състезание, проведено от Съюза на математиците в България, ученикът Петър Петров Йорданов от II "В" клас, с класен ръководител г-жа Елена Иванова, се класира на първо място.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gramota

 

 

 

 

На 1 ноември 2009 г. в математическо състезание "Паисий Хилендарски ", проведено от Съюза на математиците в България, ученикът Петър Петров Йорданов от II "В" клас, с класен ръководител г-жа Елена Иванова, се класира на второ място с награда сребърен медал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008/2009 учебна година

 

Gramota

 

 

 

 

 

На 23 май 2009 г. в Регионалното състезание по математика "Знам и мога", проведено от ЦУТНТ - Русе, ученикът Петър Петров Йорданов от I В клас, с класен ръководител г-жа Елена Иванова, се класира на пето място, от общо шест номинации.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2007/2008 учебна година

 

 

 

Милен Михайлов XII "Д" клас

  • I място на републиканско състезание по математика в гр. Ловеч за ученици от езикови гимназии
  • II място на Коледно състезание по математика в гр.Русе
  • II място на Великденско състезание по математика в гр.Русе

Кольо Маринов XII "Д" клас

  • I място на Коледно състезание по математика в гр.Русе
  • III място на републиканско състезание по математика в гр. Ловеч за ученици от езикови гимназии

Мария Куцарова XII "Д" клас

  • III място на Великденско състезание по математика в гр.Русе

Светослава Цанкова VIII клас

  • II място на Великденско състезание по математика в гр.Русе

Кристина Емилова V "Б" клас

  • V място на Великденско състезание по информационни технологии в гр.Русе

1.Светослава Цанкова VIII”В” клас

2.Джулия Георгиева VIII”В” клас

3.Симона Стефанова VIII”Г” клас

4.Зорница Шишманова VIII”Г” клас

5.Стефани Лазарова VIII”Г” клас

6.Кристина Георгиева IX “Б” клас

7.Йордан Панев IX “Б” клас

8.Стилиан Бърдаров IX “Б” клас

9.Тамер Юсеинов IX “Б” клас

10.Йоанна Панкова IX “Г” клас

 

 

Нестор Илиев XII ”Д” клас

 • I-во място на регионален кръг на национално състезание по “Химия и опазване на околната среда”; участие в националния кръг на същото състезание – Април, 2008 година; II-ро място на областен кръг на олимипиада по “Химия и опазване на околната среда”; участие в Националната олимпиада по “Химия и опазване на околната среда” 2008 година.

 

Невена Добрева XII ”Д” клас

 • II-ро място на регионален кръг на национално състезание по “Химия и опазване на околната среда”; VIII -мо място на областен кръг на олимипиада по “Химия и опазване на околната среда”2008 година.

 


Copyrighted © by Deutsche Schule Ruse 2011

Назад към съдържание | Назад към главно меню