СОУПНЕ Фридрих Шилер - гр. Русе

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BG DE EN

Отиди на съдържание

2015/2016 учебна година

 

 

 

Ученичките Берна Алиева от 11 а клас и Виктория Мутафова от 12 а клас участваха в Национален кръг на Олимпиадата по немски език, който се проведе на 26.03. и 27.03.2016г. в Гимназия за изучаване на чужди езици „Ромен Ролан“ - гр. Стара Загора.

 

 

 

 

Успешно представяне за поредна година на  класираните ученици от СОУПНЕ в Областен кръг на  олимпиадата по география и икономика
След блестящото си представяне на Националния кръг на Олимпиадата по география и икономика през  миналата учебна година,  Николай Джамбазов от VIII ”В” клас  отново  победи конкуренцията в областта. Възпитаникът на г-жа Цецка Маркова ще мери сили с най – добрите в страната през април в град Варна, където ще се състои националния кръг на  XII-та Национална олимпиада по география и икономика.

Поздравления за достойното представяне и  на :
Тонислав  Симеонов от V А клас - III място
Андрей Иванов от XI А - I място
и двамата с преподавател  д-р Наталия Иванова

 

Преслава  Петрова  от VI А клас – I място
Александър Тодоров от VI А клас – II място
Владислава Димитрова от VI А клас – III място

и тримата с преподавател  г-жа Цецка Маркова-Енчева.

 

 

 

 

 

 

 

2014/2015 учебна година

 

На 7 март 2015 г., в МГ "Баба Тонка" - Русе, се проведе областният кръг на олимпиадата по информационни технологии. Дойче шуле беше достойно представено от учениците:

Група А: Кристина Емилова Петрова -12а, Богдана Даниелова Петрова и Елиф Елишан Ахмедова - 12в, Емилиян Стефанов Тодоров, Андрей Каменов Иванов, Вероника Яворова Панайотова, Тедислава Цветомирова Василева -10а, Петя Петкова Панчева и Иван Николаев Димитров -10б клас;

Група В: Габриела Симеонова Гатева 7в, Йоанна Стелиянова Ненова 7а, Хрисияна Николаева Маринова и Пламен Миленов Аврамов 8в, Света Недкова Йорданова 8б, Адриана Росенова Витанова 7в, Диляна Иванова Иванова 7б, Александър Любомиров Тодоров 5а.

Ученичката Вероника Яворова Панайотова с проект "Какво следва?" се класира за следващия кръг на олимипадата. Успех!

 

 

 

 

2013/2014 учебна година

 

Цветна олимпиада

 

На 16. юни се проведе финалният кръг на Цветната олимпиада. Ученици от цялата страна от 8. до 12. клас пристигнаха в столицата, за да „мерят” знания. Участниците разполагаха с 3 астрономически часа, за да се справят с поставените задачи.
На 17. юни бяха наградени националните победители в съревнованието на тържествена церемония в Народен театър „Иван Вазов” от 17:00ч., където присъстваха официални гости от страната и чужбина. Специални гости на събитието бяха световноизвестният български оперен тенор Калуди Калудов, джазменът Васил Петров, световният шампион по бийтбокс Печенката, космическият глас на България Валя Балканска, популярните поп изпълнители Сантра и Теди Кацарова и др.
Във всяка категория бяха наградени първите пет ученици. Сред победителите са Адриана Ганчева от 10А клас в категория Немски и Румен Димитров от 8Б клас – Английски език. Отличените ученици от Дойче шуле бяха наградени с медали, годишни стипендии от 450лв. и таблети. Достойно се представиха и Ана Попова от 11А и Берна Алиева от 9А клас по немски език и Андрей Иванов от 9А клас по математика. Водеща на награждаването бе Екатерина Енева (8А клас) от нашето учили
ще. Снимки...

 

 

 

 

Резултати от областен кръг  на олимпиадата по география 2013/2014г.

 

Традиционно представянето на учениците на г-жа Ц. Маркова в препитването по георафия и през тази учебна година е отлично с две втори места - Стела Петкова от V в  и  Петър Йорданов от  VI в, и две трети места: Джем Мустафа от Vг и Николай Джамбазов от VIв  клас. Поздравления!

 

 

 

 

Олимпиада по география

 

 

 

 

 

Васил Дамянов Петров от 8б клас, възпитаник на г-жа Н. Колева, се класира на първо място в Областния кръг на Олимпиадата по география и икономика. Така получи правото за втора поредна година да участва в Националната олимпиада по география и икономика, която се състоя в гр. Ямбол от 25 до 27.04.2014 г. Поздравления!

 

 

 

 

 

 

 

 

Цветна олимпиада на сдружение
„ България – това си ти“

В четвъртък, 24 април в залата на община Русе се състоя тържественото награждаване на победителите  в цветната олимпиада на  сдружение  „България – това си ти“. Сдружението има за цел да подкрепя талантливите и ученолюбиви деца на страната, да възпитава в национално съмочувствие и отговорност.
Дойче Шуле показа най-масово участие и най-добри резултати. Учениците от нашето училище грабнаха първите места по всички предмети във всички възрастови групи. Заслужено директорът на училището Пламен Иванов получи  купата за отборно участие.
Наградите бяха връчени на церемония – концерт от видни представители на науката, културата и образователното дело, както и от любимите на младите хора попизпълнители - Бобо и Сантра. Бурните аплодисменти на публиката събраха и Вокална група „Дойче шуле“ с ръководител Албена Анчева, които изпълниха „Бучимиш“ и други прекрасни песни и разлюляха залата  на общината с настроение и светла енергия.

Снимки ... 

 

 

На 8 март 2014 г., в МГ "Баба Тонка" - Русе, се проведе областният кръг на олимпиадата по информационни технологии. Дойче шуле беше достойно представено от учениците:


Аксел Бюлентов Хамзов

11а

Ана Николаева Попова

11а

Тео Емилов Парашкевов

11в

Емилиян Юлиянов Русев

11в

Богдана Даниелова Петрова

11в

Елиф Елишан Ахмедова

11в

Мартин Велинов Бонев

Иван Николаев Димитров


Учениците Аксел Хамзов и Ана Попова с проект "Намеса на извънземните в човешката история", Богдана Петрова и Елиф Ахмедова с проект "Отношенията между хората" се класираха за следващия кръг на олимипадата. Успех!

 

2012/2013 учебна година

 

Резултати от областен кръг на олимпиадата по география и икономика. Презентация...

 

 

На Областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация за 6 клас възпитаничките на г-н Николай Чакъров се представиха блестящо: Екатерина Банчева от VI "Б" извоюва първо място, а Моника Иванова от VI "В" - второ място. Честито!

 

2011/2012 учебна година

 

 • Моника Валентинова Иванова от V"В" клас се класира на първо място с 84 т. на Областния кръг на олимпиада по история и цивилизация за учебната 2011/2012 г.
  Текст:
  Публикация:

  Николай Чакъров

  Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • На 7 и 9 март 2012 г., в МГ "Баба Тонка" - Русе, се проведе областният кръг на олимпиадата по информационни технологии. Дойче шуле беше достойно представено от учениците:

1.ЕМИЛИЯН СТЕФАНОВ ТОДОРОВ ОТ 7 КЛАС

2. БЕРНА ЮМЕР АЛИЕВА ОТ 7 КЛАС
3. АСЛЪ БЮЛЕНТ МЕХМЕД ОТ 7 КЛАС
4. ГАБРИЕЛА АЛБЕРТОВА ГРИГОРЯН ОТ 7 КЛАС

5. ЕЛИНА МИРОСЛАВОВА МИЛЧЕВА ОТ 8 КЛАС

6. ДИМИТЪР КИРИЛОВ ЧЕРКЕЗОВ ОТ 11 КЛАС

 

Димитър Кирилов Черкезов от 11 клас, с ръководител госпожа П. Тончева, се класира за следващия кръг на олимипадата.

Текст:
Публикация:

Елена Токова

Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • В олимпиада, организирана от дружество Е.ОН на тема "За енергията 2011", ученикът от IV"В" клас Калоян Кънев, с класен ръководител госпожа Елена Иванова, се класира на трето място.
Текст:
Публикация:

Елена Токова

Елена Токова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010/2011 учебна година

 

 

 

На 10.04.2011г. беше проведен национален кръг на олимпиадата по немски език в гр. Кърджали. За участие бяха допуснати Недко Красимиров Чулев от 9г клас и Десислава Божидарова Тодорова от 11 б клас . Всички им стискаме палци и им желаем успех!

 

 

Ученичката Теодора Руменова Иванова от 12в клас получи отлична оценка 5,50 на XIII Национално състезание по Химия и ООС проведено на 09.04.2011г. в гр. Шумен.

 

 

Дните преди пролетната ваканция донесоха добри новини в Дойче шуле - ученичката от X клас Габриела Петрова спечели двадесетдневен престой в Германия, а Теодора Иванова от XII клас - едноседмично обучение по английски език в Малта.
Габриела Петрова участва в Олимпиадата на PAD - Служба за педагогически обмен към Посолството на Федерална република Германия, което е най-престижната форма за изява на ученици от десети клас, изучаващи немски език в България. С проекта си - каталог за едно пътуване в историята на Берлин след презентация в посолството на Германия, Габриела спечели пътуване и посещение на немско училище.
След участие в Национална олимпиада на английски език ”Образование на бъдещето”, организирана от Фондация” Дарби”, Теодора Иванова печели с презентация за Club Class - Malta, езиков център за обучение на английски език в Малта, едноседмичен престой и безплатен курс по английски език в този  център.

 

 

На 26.02.2011г. се проведе Областният кръг на олимпиадата по Химия и ООС. Учениците от СОУПНЕ „Фридрих Шилер” се класираха както следва:
         I място – Яна Стефанова Симеонова 8 д клас;
       II място – Симона Петрова Белчева 8 д клас;
IV място – Радостина Иванова Стоянова 9 в клас;

Достойно се представи ученичката Николета Господинова 7 клас;

Отлично представили се на училищен кръг на олимпиада по Химия и ООС на 14.02.2011г. и с участие на областен кръг са учениците от 7 клас - Николай Петров, Моника Чавушян, Адриана Ганчева, Ива Маринова, Тереза Кръстева, Слави Колев, Калоян Лилов, Мирослав Денчев, Александър Пейков;

За националното състезание по Химия и ООС е класирана Теодора Руменова Иванова от 12 в клас.

 

 

На 13.03.2011г. в МГ”Баба Тонка” – Русе се проведе областен кръг на олимпиадата по информационни технологии. В категория "Мултимедийни приложения" Димитър Черкезов от 10г клас, с ръководител Пенка Тончева, се класира на трето място и е допуснат до Национален кръг.

 

 

2009/2010 учебна година

 

 • Ученичката Габриела Албертова Григорян от V "В" клас се класира на първо място на олимпиада по география и икономика -областен кръг, младша възраст. Ще представи град Русе на национална олимпиада по география и икономика.

 

 • На 14.03.2010г. в МГ”Баба Тонка” – Русе се проведе областен кръг на олимпиадата по информационни технологии. Допуснати до Национален кръг са и учениците:

Филип Иванов XI ”Г” клас

Момчил Димитров XI ”Г” клас

виж проекта ...
Камелия Кръстева VII "А" клас  

 

 

 

 

2007/2008 учебна година

 

Арзу Зия XI "А" клас

* допусната до национален кръг на олимпиадата по немски език в гр. Монтана – Април, 2008 година.

Александър Йорданов VII "А" клас

*I-во място на Областен кръг на олипиада по биология и участие в Националното състезание по биология в гр. Сопот, 2008 г.

Христина Георгиева VIII "Г" клас

*II-ро място на Областен кръг на олипиада по биология и участие в Националното състезание по биология в гр. Сопот, 2008 г.

Нестор Илиев XII ”Д” клас

* I-во място на регионален кръг на национално състезание по “Химия и опазване на околната среда”; участие в националния кръг на същото състезание – Април, 2008 година; II-ро място на областен кръг на олимипиада по “Химия и опазване на околната среда”; участие в Националната олимпиада по “Химия и опазване на околната среда” 2008 година.

Милен Михайлов XII ”Д” клас

* 2008 г Класиран за Национален кръг на олимпиада по ИТ.

Невена Добрева XII ”Д” клас

* II-ро място на регионален кръг на национално състезание по “Химия и опазване на околната среда”; VIII -мо място на областен кръг на олимипиада по “Химия и опазване на околната среда”2008 година.

Христина Георгиева VIII”Г” клас

* I –во място на областен кръг на олимпиадата по “Химия и опазване на околната среда” за ученици от VIII клас.

Теодора Руменова IX “В” клас

* I –во място на областен кръг на олимпиадата по “Химия и опазване на околната среда” за ученици от IX клас.

 


Copyrighted © by Deutsche Schule Ruse 2011

Назад към съдържание | Назад към главно меню